NIKON objektiv AF-S DX 16-80/2,8-4E ED VR

Koda:NI1680

Zaloga : DA

1.523,78 €
1.108,86 €

Popust: -27,23 %

Blagovna znamka:Nikon

\n
\n

Izjemno zmogljiv zoom objektiv formata DX z goriščno razdaljo 16–80 mm in s svetlo zaslonko f/2,8–4. Zaradi najnovejše tehnologije in kompaktne oblike je to najboljši vsestranski objektiv za zahtevne fotografe.

Vsestranski 5-kratni zoom ima kot zajema, enakovreden kot pri 24–120-mm objektivu na fotoaparatu polnega formata, svetla zaslonka pa omogoča še več možnosti za fotografiranje. Nikonov izjemen sistem zmanjšanja tresljajev zagotavlja ostre slike. Elektromagnetni mehanizem zaslonke zagotavlja natančno osvetlitev pri fotografiranju velikega števila slik na sekundo. Ta objektiv je namenjen fotografom, ki od svoje opreme pričakujejo veliko, saj ima lahko ohišje, ki skupaj s fotoaparatom tvori popolnoma uravnoteženo enoto, fluorova prevleka na lečah pa zagotavlja dobro zaščito.

\n
\n
\n
\n
\n

Visokozmogljivi objektiv s 5-kratnim zoomom: širok razpon goriščne razdalje 16–80 mm (enakovredno pri formatu FX: 24–120 mm) in svetla najbolj odprta zaslonka f/2,8–4. Z razponom od širokokotne do telefoto zoom nastavitve omogoča preprosto fotografiranje večine prizorov: od čudovitih pokrajin do intimnih portretov.

\n

Kompaktna in lahka oblika: popoln vsestranski potovalni objektiv. Ohišje tehta le 480 g, je kompaktno in skupaj z ohišjem fotoaparata tvori popolnoma uravnoteženo enoto.

\n

Svetla zaslonka: omogoča čudovito zameglitev ozadja, čiste fotografije pri šibki svetlobi ter jasno ločevanje motiva od ozadja. Pri goriščni razdalji 16 mm doseže zaslonko f/2,8 (enakovredno pri formatu FX: 24 mm) in pri 80 mm zaslonko f/4 (enakovredno pri formatu FX: 120 mm).

\n

Sistem zmanjšanja tresljajev (VR): zmanjša učinek tresenja fotoaparata in omogoča fotografiranje pri do štiri stopnje daljšem času zaklopa. Delovanje sistema VR je tiho, tudi med snemanjem videoposnetkov.

\n

Napredna optična zgradba: štirje elementi iz ED-stekla in tri asferične leče zagotavljajo jasne in čudovite slike.

\n

Nanokristalna prevleka: zmanjšuje podvojene vire svetlobe in notranji odboj za bolj jasno sliko tudi pri osvetlitvi od zadaj.

\n

Tihi pogon Silent Wave Motor (SWM): za nemoteno, tiho in natančno samodejno ostrenje.

\n

Elektromagnetni mehanizem zaslonke: omogoča dosledne in bolj natančne osvetlitve, še posebej pri fotografiranju velikega števila slik na sekundo.

\n

Fluorova prevleka: aktivno odbija vodo, prah in umazanijo, ne da bi se pri tem zmanjšala kakovost slike. Ta prevleka izboljša vzdržljivost in omogoča preprostejše čiščenje stekla, ne da bi pri tem poškodovali površino.

\n

 

\n

ZADNJI KOS NA ZALOGI, EOL.

\n

 

\n
\n

Več na strani proizvajalca